Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita Terkini

Manage PermissionsManage Permissions
PENUTUPAN KAUNTER PERKHIDMATAN JKP

21 Mac 2020, Sabtu - Dalam usaha membendung penularan wabak COVID-19 di Negara Brunei Darussalam, dengan ini dimaklumkan bahawa semua kaunter-kaunter perkhidmatan termasuk kaunter pembayaran, permohonan dan pertanyaan di Jabatan Kemajuan Perumahan dan Cawangan di ke empat-empat daerah adalah ditutup sementara mulai 24 Mac 2020 hingga ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.


Sehubungan dengan itu, Jabatan Kemajuan Perumahan memaklumkan orang ramai untuk membuat pembayaran secara atas talian (online) bagi pembayaran rumah melalui One Common Billing System (OCBS) dan juga Online Banking BIBD dan Baiduri.


Bagi orang ramai yang menggunakan perkhidmatan pembayaran melalui OCBS, mereka perlulah mendaftar dan mengaktifkan akaun e-Darussalam masing-masing terlebih dahulu sebelum melayari portal OCBS di https://ocbs.mofe.gov.bn.


Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, orang ramai bolehlah menghubungi talian-talian pada waktu pejabat seperti dinyatakan dibawah atau Talian Darussalam 123 atau melalui email info@hdd.gov.bn.


Sebarang kesulitan yang dihadapi adalah amat dikesali dan Jabatan Kemajuan Perumahan memohon maaf atas perkara ini.

Slide4.JPG


Panduan Pembayaran melalui Common Billing System (OCBS):

Attachments