Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/housing/bm/Slider_images/clean1.png/housing/bm/Slider_images/TemudugaBM.jpg/housing/bm/Slider_images/MISI.VISI.jpg/housing/bm/Slider_images/JualSewa.jpg/housing/bm/Slider_images/Tambahubahsuai.jpg

        Picture - Interview.png       Jadual Temuduga SPN
NHS Interview Schedule
Picture - Interview.png
Tender & Sebutharga
Tender & Quotation
Picture - Interview.png
Perangkaan
Statistic


Picture - Application Status.png​ ​
Picture - Payment Status.png

Picture - Interview.png
Terbitan
Publication
Teks Ucapan
Speeches
Picture - Interview.png
Soalan lazim
Frequent Asked Questions

 

JKP ADAKAN MAJLIS KHATAM AL-QURAN

06 Jun 2018, Rabu - JKP mengadakan Majlis Khatam Al-Quran sempena bulan Ramadhan 1439 Hijrah bersamaan 2018 Masihi bertempat di Dewan Muwafaqah, Bangunan Ibu Pejabat, Jabatan Kemajuan Perumahan. Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis tersebut ialah Pemangku Pengarah Kemajuan Perumahan, Haji Shaharuddin Khairul bin Haji Anuar yang juga mengepalai bacaan Surah Al-Fatihah bagi memulakan acara.

Khatam11.jpg

BERSIHKAN TANAH PERKUBURAN KAMPUNG SERASA

29 Mei 2018, Selasa - Menjelangnya bulan Ramadhan JKP mengadakan aktiviti tahunan melaksanakan kerja bergotong-royong membersihkan Tanah Perkuburan Orang-Orang Islam di Simpang 196, Kampong Serasa. Rombongan kerja amal berkenaan diketuai oleh Pemangku Pengarah Kemajuan Perumahan, Awang Haji Shaharuddin Khairul bin Haji Anuar.​ Kempen kebersihan diteruskan dengan mengadakan bacaan Tahlil dan Doa Arwah.

BersihKubur3.JPG

TADARUS AL-QURAN ERATKAN SILATURAHIM

19 Mei 2018, Sabtu - Bulan Ramadhan adalah bulan penuh keberkatan di mana semua pahala amal kebaikan akan dilipatgandakan. Amalan bertadarus merupakan antara kegiatan keagamaan yang menjadi pilihan umat Islam sepanjang bulan puasa ini. Justeru itu, Pegawai dan Kakitangan Jabatan Kemajuan Perumahan juga tidak ketinggalan untuk sama-sama merebut peluang berharga itu dengan mengadakan Tadarus Al-Quran setiap pagi sebelum memulakan tugasan.

IMG_3252.JPG

 
KSPN2017