Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Skip Navigation LinksLatest News

  
Description
Front image
  

Jumaat, 30 Syaaban 1441 bersamaan 24 April 2020 – Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pembangunan telah mengadakan Majlis Penyerahan Kunci dan Perasmian Bangunan Pusat Pengasingan Kebangsaan Baru, Tutong pada pagi ini.

Penyerahan Kunci.JPG

  

Bandar Seri Begawan, 31 Disember 2019, Jabatan Kerja Raya, Kementerian Pembangunan ingin memaklumkan kepada orang ramai terutama kepada para pengguna jalan raya mengenai pembukaan jalan baru yang menghubungkan Sekolah Arab Rimba yang bermula dari pusing keliling Kampong Rimba.

Arab.PNG

  

08 Disember 2019, Bandar Seri Begawan, Kementerian Pembangunan melalui Jabatan Kerja Raya buat julung kalinya telah mengadakan Kejohanan Golf Amal 4 Penjuru Kementerian Pembangunan, yang dikelolakan oleh Jabatan Kerja Raya bertempat di RBA Golf Club.

GOLF2.JPG

  

Bandar Seri Begawan, Jumaat, 11 Oktober 2019

Projek Jambatan Temburong hari ini mencatatkan satu lagi pencapaian khususnya bagi Kontrak Pakej CC3 – Jambatan Navigasi dimana pagi tadi telah berlangsung pemasangan Lambang Menara di atas menara pertama bagi Projek Jambatan Temburong.

INFODEPT02-11.JPG

  

​Jabatan Kerja Raya, Kementerian Pembangunan inginmemaklumkan kepada orang ramai bahawa kerja-kerja pembaikan paip bocor di kawasan Kg. Beribi berhampiran dengan bangunan Jabatan Pengangkutan Darat telah selesai dilaksanakan pada jam 12.20 tengahari tadi.

paip.jpg

  

Kementerian Pembangunan telah mengadakan Majlis Musabaqah Membaca Al-Quran Kementerian Pembangunan dan Jabatan-Jabatan di bawahnya, sempena sambutan Isra' dan Mi'raj yang mana dikelolakan bersama oleh Jabatan Pentadbiran & Kewangan dan Jabatan Perkhidmatan Mekanikal & Elektrikal, Jabatan Kerja Raya di Dewan Atria Simpur, Ibu Pejabat Jabatan Kerja Raya.

Nil

  

Sabtu, 11 Ogos 2018, Yang Mulia Awang Haji Marzuke Bin Haji Mohsin, Timbalan Menteri, Kementerian Pembangunan, hadir selaku Tetamu Kehormat majlis bagi Majlis Pembukaan Kejohanan Bola Sepak 11 Orang Sepasukan Kementerian Pembangunan dan Jabatan-Jabatan dibawahnya bagi tahun 2018 bertempat di Padang dan Balapan, Kompleks Sukan Negara Hassanal Bolkiah.

IMG_0392.JPG

  

​Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar 'Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menyempurnakan penamaan bagi Empangan Ulu Tutong semasa Majlis Ramah Mesra dan Junjung Ziarah bersama Rakyat serta Penduduk Daerah Tutong sempena Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Baginda Ke-72 Tahun bagi Tahun 2018.

IMG-20180724-WA0011.jpg

  

​Yang Mulia Awang Haji Marzuke bin Haji Mohsin, Setiausaha Tetap (Teknikal & Professional), Kementerian Pembangunan selaku Tetamu Kehormat majlis hari ini, telah menyempurnakan pembukaan jambatan pejalan kaki yang menghubungkan Dermaga Diraja dan Jalan Residency. 

residency pedestrian bridge (1).JPG