Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/tcp/Slider_images/mod_jubliemas.jpg/tcp/Slider_images/2.jpg/tcp/Slider_images/Ingin Berniaga.jpg/tcp/Slider_images/1.jpg/tcp/Slider_images/3.jpg

 

​Perkhidmatan JPBD

    Kawalan-Kemajuan-2.png   Perancangan-GunaTanah-2.png 
​Maklumat JPBD

              FAQs-2.png         

        

LAWATAN MAHASISWA - MAHASISWA YAYASAN SULTAN HAJI HASSANAL BOLKIAH KE JABATAN PERANCANG BANDAR DAN DESA

Jabatan Perancang Bandar dan Desa telah menerima kunjungan lawatan sambil belajar dari rombongan Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah di bawah Program Perkembangan Sultan's Scholars, pada 02 Ogos 2017. Rombongan terdiri dari 37 orang mahasiswa Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah yang diketuai oleh Hajah Dayang Donnaliza binti Abdullah Puasa, Penolong Pengarah Pengurusan.

MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI KEMENTERIAN PEMBANGUNAN DAN JABATAN-JABATAN DI BAWAHNYA BAGI TAHUN 1438H / 2017M

Jabatan Perancang Bandar dan Desa buat julung-julung kalinya telah diamanahkan untuk mengendalikan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Kementerian Pembangunan dan jabatan-jabatan di bawahnya yang diadakan pada 13 Syawal 1438H bersamaan dengan 8 Julai 2017M  bertempat di ruang lobi, bangunan Ibu Pejabat Jabatan Kerja Raya.


MAJLIS SAMBUTAN KHATAM AL-QURAN

Jabatan Perancang Bandar dan Desa melalui Badan Kebajikan dan Sukan (BKDS) dengan bantuan Bahagian Pentadbiran dan Kewangan, Alhamdulillah telah melaksanakan Majlis Sambutan Khatam Al-Quran bagi pegawai-pegawai dan kakitangan yang disertai oleh Yang Mulia Awang Shahrom bin Haji Awang Suhaimi, Pesuruhjaya Perancang Bandar dan Desa.

 

khtam1.jpg

TCP Video

 

   GEMS-logo-1.pngwebmail-logo-1.png

businessbn-logo-1.png  Condervstion-G-logo-1.png

earoph-logo-1.png  RTPI-logo-1.png

               TCPA logo.jpg