Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/tcp/Slider_images/mod_jubliemas.jpg/tcp/Slider_images/2.jpg/tcp/Slider_images/Ingin Berniaga.jpg/tcp/Slider_images/1.jpg/tcp/Slider_images/3.jpg

 

​Perkhidmatan JPBD

    Kawalan-Kemajuan-2.png   Perancangan-GunaTanah-2.png 
​Maklumat JPBD

              FAQs-2.png         

        

MAJLIS CERAMAH KHAS BERSEMPENA SAMBUTAN HARI PERANCANGAN BANDAR SEDUNIA 2017 JABATAN PERANCANG BANDAR DAN DESA

Pada 8 November 2017, Jabatan Perancang Bandar dan Desa telah mengelolakan majlis ceramah khas ugama, bersempena dengan sambutan Hari Perancangan Bandar Sedunia 2017.

PERLAWANAN FUTSAL SEMPENA HARI PERANCANGAN BANDAR SEDUNIA 2017 JABATAN PERANCANG BANDAR DAN DESA

Jabatan Perancang Bandar dan Desa (JPBD) telah mengadakan perlawanan futsal bersempena Hari Perancangan Bandar Sedunia 2017 pada 05 November 2017 bertempat di Dewan Kompleks Sukan JKR, Lapangan Terbang Lama Berakas. Perlawanan tersebut dianjurkan oleh Bahagian Perancangan Pembangunan dan Strategik disertai oleh 5 kumpulan yang terdiri dari beberapa bahagian di bawah JPBD.

LAWATAN MAHASISWA - MAHASISWA YAYASAN SULTAN HAJI HASSANAL BOLKIAH KE JABATAN PERANCANG BANDAR DAN DESA

Jabatan Perancang Bandar dan Desa telah menerima kunjungan lawatan sambil belajar dari rombongan Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah di bawah Program Perkembangan Sultan's Scholars, pada 02 Ogos 2017. Rombongan terdiri dari 37 orang mahasiswa Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah yang diketuai oleh Hajah Dayang Donnaliza binti Abdullah Puasa, Penolong Pengarah Pengurusan.

Movies

 

   GEMS-logo-1.pngwebmail-logo-1.png

businessbn-logo-1.png  Condervstion-G-logo-1.png

earoph-logo-1.png  RTPI-logo-1.png

               TCPA logo.jpg